February vol.1

čtvrtek 2. února 2012

Jsme zpět! Tři měsíce to trvalo, ale kdo vydržel, může plout na našich vlnách dál. Ne vše jsou ale dobré zprávy. Indie Waves se sice vrací, ne ovšem kompletně. Nový kabát, nové vlny.. ale jen s playlisty. Z časových důvodů se obsah blogu zaměří v budoucnu jen na playlisty. Každé dva týdny osm songů! To zní fér, ne?

První únorový seznam nabídne jak pohled na nejčerstvější indie tvorbu, tak naopak dlouhý zájezd do osmdesátých let. Všechno nám začíná pěkně nabroušenou kytarou a bubenickým rytmem, který nám nic nedaruje. Zvuk dvojice, která si říká Bass Drum Of Death je opravdu nezaměnitelná záležitost! Na ně navazující Wolf Gang sice nepřichází s ničím novým (pokud znáte MGMT, pochopíte), zato je to ale příjemný oddych. Většina z vás asi bude znát i francouzské elektro duo Justice. Po dlouho očekávaných pěti letech jim na konci loňského roku vyšla deska Audio, Video, Disco. Jedna z těch míň hitových věcí se teď blyští v našem playlistu. Za půlku nás dostane melancholická shoegaze písnička od americké kapely Seapony. Příjemný hlas zpěvačky Jen Weidl vám určitě utkví v paměti a zpříjemní chladný únor. Mexický muzikant Alan Palomo se svým hudebním projektem Neon Indian vloni vydal třetí desku. Podle songu Polish Girl mu nejspíš učarovala nějaká polka. Nám učarovala jeho písnička. Správnou zimní náladu podpoří i kapela The War On Drugs. Zato s The Vandelles se máte možnost pořádně ohřát! Příjemný surf rock rozhýbe snad každého zimního povaleče! Playlist zakončujeme retro pohledem do minulosti. Poslechněte si skladbu slavné kapely The Cure. Je na ní slyšet, jak spoustu z dnešních kapel čerpá nápady z minulosti. A toto je, prosím, rok 1980! ;-)


0 komentářů:

Okomentovat

 
Vítejte na již druhé verzi blogu IndieWaves. Z důvodů časových i pracovních jsme se rozhodli, že se náš web zaměří jen na playlisty. Tudíž se můžete těšit každý měsíc na dva!